Vučić: Za razliku od Orića, ja nisam ubica

© Tanjug / Sava RadovanovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi tvrdnje Nasera Orića kako on hoće da ga ubije bile samo bizarne, da ne potvrđuju činjenicu da sa raznih adresa iz regiona neprestano stižu neke optužbe na račun Srbije i njenih vlasti. Što se tiče Orića, primetio je da oni svakako nisu „ista fela“.

„Ja, za razliku od Orića, nisam ubica. Nisam nikome vadio oči, nisam nikog klao i više bih voleo da mene nema nego da moram nekoga da ubijem. Njega da ubijem, to je toliko sumanuto i bizarno da nemam komentar“, rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Naser Orić - Sputnik Srbija
Naser Orić traži da mu se Vučić izvini

Istakao je da se nada da će Orić jednog dana odgovarati za svoje strašne zločine i da je kao civilizovan čovek uveren da će Orić odgovarati pred sudovima.

„Nisam ni znao da imamo dronove. Njih tek nabavljamo i to kineske, za 32 miliona evra, ako se ne varam“, dodao je ironično.
Dodao je da je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da su se on (Vučić) i Orban sastali sa Mickovskim (Hristijanom, liderom VMRO-DPMNE) i da je sumnjivo šta su pričali.

Vučić je istakao da je Mickovskog sreo u Helsinkiju, na Samitu EPP i da „ni dve reči“ nije sa njim progovorio, da nikakvog kontakta posle toga nije imao sa njim, kao i da nikada sa Mickoskim nije razgovarao o Nikoli Gruevskom.

„I za to vas optužuje čovek koji je dopustio dva dana pred izvršavanje kazne nekome da tajno izađe sa njegove teritorije, i to u Albaniju. Koji je sa regularnim dokumentima, bez ikakve potrage i poternice ušao i izašao iz Srbije. I ja sad pitam šta je Srbija tu kriva“, rekao je Vučić.

Istakao je da zna da je on svima kriv i da razume da je to zato što Srbija više nije „džak za udaranje“, nije ekonomski bespomoćna, već napreduje i štiti svoj integritet, ponos i dostojanstvo.

„Izgleda da ni Hodžaj, kada je govorio o nekim stvarima, nije baš napamet govorio“, zaključio je Vučić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala