Rusija o povlačenju SAD iz Sirije: Vašington prebacuje odgovornost

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povlačenjem vojske iz Sirije Vašington prebacuje odgovornost na svoje partnere u koaliciji za borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ, kao i na saveznike na Bliskom istoku, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Pristalice Asada sa ruskim zatstavama i trasnparetnom sa likom Vladimira Putina, u gradu Tarutus, Sirija - Sputnik Srbija
Španski mediji: Povlačenje SAD iz Sirije — treća pobeda Rusije nakon Hladnog rata

On je to izjavio uoči predstojećih pregovora između Rusije i Turske koji su zakazani za 29. decembar u Moskvi. Na njima biti reči upravo o povlačenju SAD iz Sirije, ali i o planiranoj vojnoj operaciji Turske istočno od reke Eufrat.

„Razgovaraćemo sa turskom stranom o situaciji koja je nastala nakon najave Vašingtona da će povući svoje snage iz Sirije. Sve će to potom biti saopšteno javnosti“, rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je dodao i da se nada da će Amerika razjasniti kakva to ideja stoji iza odluke o povlačenju trupa iz Sirije.

„Nadamo se da ćemo dobiti objašnjenje kakav je konačni cilj svih tih dejstava usmerenih protiv terorista u Siriji, o kojima je govorila američka koalicija, budući da je osnovni cilj bilo uspostavljanje teritorijalne celovitosti Sirije“, zaključio je Lavrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala