Modernizovani Tu-22M3M izveo prvi probni let

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaSamolet Tu-22M3M na stadii glubokoй modernizacii v cehe okončatelьnoй sborki Kazanskogo aviacionnogo zavoda imeni S. P. Gorbunova
Samolet Tu-22M3M na stadii glubokoй modernizacii v cehe okončatelьnoй sborki Kazanskogo aviacionnogo zavoda imeni S. P. Gorbunova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Modernizovani ruski bombarder-nosač raketa Tu-22M3M izveo je prvi probni let sa aerodroma „Gorbunov“ u blizini Karanja, saopšteno je iz ruske kompanije za proizvodnju aviona „Tupoljev“.
Demonstracija modernizovanog bombardera Tu-22M3M - Sputnik Srbija
Prikazan modernizovani ruski bombarder Tu-22M3M (video)

Posadom letelice je rukovodio pilot Oleg Petunin, a let se odvijao na nadmorskoj visini od 1.500 metara i trajao je 37 minuta, navodi se u saopštenju.

Tokom leta posada je testirala sve sisteme na letelici koji su unapređeni u odnosu na prethodne modele, a prema rečima pilota, let je protekao uobičajeno i celokupna oprema je funkcionisala bez problema.

U okviru velike modernizacije bombardera Tu-22M3M instaliran je novi sistem sa modernom digitalnom elektronskom opremom, koja je spojena sa sistemima Tu-160M.

To je omogućilo da se povećaju preciznost navigacije i nivo automatizacije kontrole i pojednostave održavanje aviona i njegova priprema za let. 

Kao rezultat toga, borbeni potencijal te letelice značajno se proširio, dodaje kompanija „Tupoljev“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala