Rusija o novim planovima SAD za Siriju: „Odlaze da bi ostali“

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSavet Federacije Rusije
Savet Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava američkog lidera Donalda Trampa da bi SAD svoje borbene operacije, nakon povlačenja iz Sirije, u toj zemlji mogle da obavljaju koristeći iračke baze potvrđuje činjenicu da „Amerikanci odlaze da bi tu i ostali“, izjavio je član Komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodne odnose Oleg Morozov.
Američka vojna baza - Sputnik Srbija
Tramp: Za borbena dejstva u Siriji možemo da koristimo baze u Iraku

„Svakako da SAD mogu da koriste teritoriju Iraka — Bagdad je u velikoj meri zavisan od Vašingtona. Istovremeno, Amerikancima je čak i bezbednije da svoje operacije vrše sa udaljenih lokacija“, ocenio je Morozov.

On je naveo i da se Amerikanci u Siriji ne osećaju preterano komforno — njihovo prisustvo se nikome ne dopada, a pre svih to se odnosi na aktivne učesnike u političkom procesu.

„Naša reakcija je očigledna. Neprihvatljivo je bilo čije vojno prisustvo, pa čak i sa udaljenih lokacija, koje nije u skladu sa međunarodnim normama“, zaključio je ruski senator.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je izjavio da bi SAD za borbena dejstva u Siriji, u slučaju potrebe, mogle da korist vojnu bazu koja se nalazi u Iraku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala