Putin otkrio šta je obeležilo godinu na izmaku u Rusiji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naveo je tokom novogodišnje svečanosti u Boljšom teatru u Moskvi najvažnije događaje u godini na izmaku.
Reprezentativci Francuske proslavljaju pobedu nad Hrvatskom u finalu i osvajanje titule svetskog prvaka - Sputnik Srbija
Od oduševljenja do drame: Po čemu će biti zapamćeno Svetsko prvenstvo u fudbalu (video)

„Ovog puta se naš tradicionalni prednovogodišnji susret uopšte ne odvija u tradicionalnom formatu”, rekao je Putin i naveo da je balet „Krcko Oraščić“, koji će biti izveden na sceni Boljšog teatra, odavno postao simbol Nove godine i Božića, a „blistavi nastup umetnika Boljšog teatra izaziva najpozitivnija osećanja“. 

Prema rečima šefa države, godinu na izmaku obeležili su događaji koji „ujedinjuju sve nas: bilo je velikih događaja unutar zemlje i izvan nje“. Među događajima koje je izdvojio jesu otvaranje Krimskog mosta i Svetsko prvenstvo u fudbalu koje je „proteklo sjajno“.

Putin je izrazio posebnu zahvalnost onima koji su aktivno učestvovali u Godini dobrovoljaca, kao i vojnicima za njihov profesionalizam „u ispunjavanju borbenih zadataka, uključujući i one u inostranstvu“. 

„Spremni smo da idemo zajedno napred, da ispunjavamo sve zadatke“, rekao je Putin. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala