Dragičević pušten, ubuduće prvo zahtev za dozvolu okupljanja

© Foto : RTRSDavor Dragičević
Davor Dragičević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida Dragičevića, pušten je nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao danas da će za buduća okupljanja na Trgu Krajina morati da se traži dozvola.

Dragičević je jutros doveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gde ga je ispitao tužilac.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, postoji osnovana sumnja da je Dragičević počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Cvijanovićeva o dešavanjima u Banjaluci: Institucije treba da rade u skladu sa zakonom

Tužilaštvo je navelo da to proizlazi iz dostavljenog izveštaja i priloženih dokaza.

Dragičević je nakon ispitivanja postupajućeg tužioca pušten da se brani sa slobode.

U obrazloženju Tužilaštva se navodi da osim što postoji osnovana sumnja da je on počinio krivično delo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mere pritvora, te da će se dalji tok krivičnog postupka nastaviti u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS.

Dragičević je u Tužilaštvo doveden jutros oko 8 sati radi ispitivanja, a pušten je oko 11 sati.

Tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage.

RTRS je najavio da će ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač održati danas u 13 časova vanrednu konferenciju za novinare.

Podsećamo, Davor Dragičević je priveden juče zbog odbijanja policijskog poziva i krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti.

Poslanik Stanivuković pušten iz pritvora   

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković pušten je iz pritvora.

Stanivuković je juče priveden u policijsku stanicu u Banjaluci, pa potom pušten na slobodu, da bi nedugo nakon toga zbog pozivanja građana na mirni protest na Trgu Krajine, ponovo bio priveden.

Stanivukoviću je pritvor produžen zbog izmene dela koje mu se stavlja na teret, odnosno zbog oštećenja službenog vozila, preneli su lokalni mediji.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku

On je prvobitno bio prekršajno prijavljen, ali sada će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Lukač: Ubuduće prvo zahtev za dozvolu okupljanja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, govoreći o protestima, istakao da se na Trgu Krajina već devet meseci održavaju nelegalni skupovi, da je reč o zloupotrebi čoveka, te da se to više neće tolerisati, odnosno da će ubuduće za okupljanje morati da traže dozvolu.

„Kao što vam je poznato, nakon devet meseci održavanja jednog skupa koji je bio nelegalan, MUP Republike Srpske nije želeo da spreči održavanje skupa, sve dok se on održavao na miran i dostojanstven način“, rekao je Lukač.

Lukač je na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je prenosio RTRS, podsetio da su u poslednje vreme sa takvih skupova upućivane poruke koje imaju i krivičnu odgovornost.

„Bila je izborna godina, uključili su se političari i morbidno su ih usmeravali. Iz grupe Pravda za Davida čujemo pretnje, ministri i predsednici se označavaju kao ubice. Napada se i pljuje policija i poziva se na rušenje policije. Davor je pokušavao nasilno da uđe u Palatu predsednika i NSRS. To se više ne može tolerisati“, rekao je Lukač.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala