Premijerka Brnabić: Sledeće godine sledi izmena Ustava

© Tanjug / Dimitrije GollAna Brnabić na prijemu za medije
Ana Brnabić na prijemu za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić priredila je godišnji prijem povodom novogodišnjih i Božićnih praznika za predstavnike medija i izrazila nadu da će sutra na sastanku sa članovima radne grupe dobiti prvi nacrt medijske strategije.
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Šta bi se desilo da Srbija posluša „savet“ Zorana Zaeva

Ona je na prijemu rekla da će 2019. godinu obeležiti javna rasprava o tom dokumentu i izrada seta medijskih zakona.

„Ono što je najvažnije i zbog čega smo mi večeras ovde je izgradnja poverenja, jedan odnos koji može da bude drugačiji. Ja to pokazujem tako što imamo situaciju da primam raznorazne poklone, tako što sam otvorena za provokaciju i tako što sve to shvatam kao demokratski diskurs“, rekla je Brnabićeva.

Prethodno joj je karikaturista „Blica“ Marko Somborac poklonio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji drži „ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka“. Brnabićeva se tokom obraćanja našalila tim povodom, rekavši da bi bilo fer da joj je poklonio majicu sa njenim likom.

© Tanjug / Dimitrije GollGlavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić u društvu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović
Glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić u društvu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović - Sputnik Srbija
Glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić u društvu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović

Premijerka je potom rekla da je 2018. godinu obeležio težak rad, ali da su postignuti brojni rezultati kao što su otvaranje Narodnog muzeja, oživljavanje brenda IMT, strateško partnerstvo za RTB Bor, koje će sačuvati 5.000 radnih mesta, i koncesija za Aerodrom „Nikola Tesla“, ukupne vrednosti 1,46 milijarde evra.

Posebno je istakla da je Srbija u 2018. godini postala punopravna članica CERN-a.

Kao najveći izazov za godinu koja je pred nama izdvojila je regionalnu stabilnost i odnose Beograda i Prištine i istakla da se nada da će se nastaviti dijalog, preneo je Tanjug.

Navela je da sledeće godine sledi i izmena Ustava, kao jedna od najznačajnijih stvari za Srbiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala