Papa: Razlike među ljudima su bogatstvo, a ne izvor opasnosti

© AP Photo / Alessandra TarantinoPapa Franja na Trgu Svetog Petra u Vatikanu
Papa Franja na Trgu Svetog Petra u Vatikanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Papa Franja je u svom tradicionalnom božićnom obraćanju pozvao ljude da razlike među sobom smatraju bogatstvom, a ne da to bude izvor gubitaka i opasnosti.

On je u govoru „Urbi et orbi“ (gradu i svetu) pred desetinama hiljada ljudi na Trgu Svetog Petra, pozvao na pomirenje u mestima koja razdiru sukobi, prenosi Bi-Bi-Si.

Novogodišnja jelka - Sputnik Srbija
Kina: U četiri grada i jednom okrugu zabrana proslave Božića

Papa je posebno pozvao na rešavanje sukoba i pronalaženja političkog rešenja za ratove u Siriji i Jemenu, kao i za sukobe u Ukrajini i na Korejskom poluostrvu. On je poručio da se nada da će i razgovori između Izraelaca i Palestinaca biti obnovljeni i da će oni krenuti putem mira i okončati sukob koji 70 godina razdire zemlju „koju je Gospod izabrao da pokaže svoje lice ljubavi“.

Papa Franja je rekao i da su teškoće siromašnih ključna tema za vreme njegovog pontifikata.

I sinoć u Božićnoj poslanici papa je pozvao vernike da se odreknu pohlepe, proždrljivosti i materijalizma u vreme Božića i da se umesto toga usredsrede na poruke jednostavnosti, plemenitosti i ljubavi, preneo je Tanjug.

„Zapitajmo se da li su nam stvarno potrebni svi ti materijalni objekti i komplikovani recepti za život? Mogu li bez svih tih nepotrebnih dodataka da živim jednostavnim životom?“, upitao je sinoć papa Franja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala