Još jedno dete preminulo u pritvoru za migrante

© AP Photo / Gregory BullPripadnici američke granične patrole stoje pored ograde na granici koja odvaja Tihuanu u Meksiku od San Dijega u SAD
Pripadnici američke granične patrole stoje pored ograde na granici koja odvaja Tihuanu u Meksiku od San Dijega u SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osmogodišnji dečak iz Gvatemale preminuo je u američkom pritvoru za migrante, saopštila je američka Agencija za carinu i pograničnu zaštitu i navela da je to druga smrt deteta migranta u pritvoru ovog meseca.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Koji sam ja meni kralj: Tramp se zahvalio samom sebi

Kako je navedeno, dečak je u ponedeljak ujutru pokazivao znake potencijalne bolesti i zajedno sa ocem je prebačen u Alamogordo, u Novom Meksiku, gde su mu dijagnostifikovane prehlada i groznica, prenosi AP.

Detetu je preporučeno da pije amoksicilin i brufen, ali uveče je vraćeno u bolnicu sa mučninom i povraćanjem i posle nekoliko sati je preminulo.

Agencija je navela da uzrok smrti dečaka još nije ustanovljen, a da su o tom slučaju obavešteni Generalni inspektorat Ministarstva za unutrašnju bezbednost i Vlada Gvatemale, preneo je Tanjug.

Ranije ovog meseca u pritvoru je preminula sedmogodišnja devojčica takođe iz Gvatemale, nakon što je uhvaćena na granici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala