Pronađena zastava DAEŠ-a u blizini sumnjivih oštećenja na pruzi

© Sputnik / Sarah NureddinZastava DAEŠ-a
Zastava DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka policija saopštila je da je u blizini oštećenja na železničkoj pruzi u Berlinu pronašla zastavu terorističke organizacije DAEŠ-a i da istražitelji koji rade na slučaju ispituju moguće političke motive tog incidenta.
Nemačka policija na aerodromu - Sputnik Srbija
Pojačane mere na nemačkim aerodromima, pod istragom četiri osobe

Iz policije je rečeno da je nejasno da li su zastavu i tekst na arapskom jeziku, koji su pronađeni u blizini mesta gde je oštećen nadzemni vod kontaktne mreže na železničkoj pruzi, ostavili ljudi koji su napravili oštećenja, prenosi Rojters.

U policijskom saopštenju se precizira da je od početka istrage u nedelju pronađeno nekoliko materijalnih dokaza, kao što su isečeni čelični kabl i oštećeni kontaktni vod.

Nemačka železnička kompanija „Dojče ban“ obavestila je saveznu policiju o tom incidentu u nedelju, a lokalni železnički saobraćaj je bio prekinut, preneo je Tanjug.

Predmet istrage je i moguća veza tog i sličnog slučaja u Bavarskoj, iz oktobra ove godine, kada su za sada nepoznati počinioci pokušali da oštećenjem čeličnog kabla „izbace iz šina“ brzi voz, saopšteno je iz policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala