Zorana Mihajlović: Rampa u Međurovu biće gotova za oko 15 dana

© SputnikPotpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da su danas počeli radovi na postavljanju rampe, koja će dodatno obezbediti pružni prelaz u Međurovu kod Niša, i da će sve biti gotovo za oko 15 dana.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da nisu stručnjaci zakazali i da vlada postavljenjem rampe želi da izađe u susret zahtevu građana tog mesta, koji se nakon nesreće kada je voz udario autobus pun putnika osećaju nesigurno.

„Rampa će za oko 15 dana biti završena“, istakla je Mihajlovićeva.

Železnička pruga - Sputnik Srbija
Uvedeno dežurstvo železničara na pružnom prelazu u Međurovu

Kaže da je vlada još ranije obezbedila 13 miliona evra iz kredita Svetske banke, ali i skoro 50 miliona evra koji se ulažu od prethodne godine u železničku infrastrukturu, što će dodatno obezbediti i pružne prelaze. Kako je rekla, ta ulaganja biće završena u naredne dve godine.

Ministarka je navela da bi rampa kod Međurova bila svakako postavljena za dve godine u okviru rekonstrukcije pruge Niš — Brestovac, ali da je vlada sada to učinila zbog zahteva građana.

„Želeli smo dodatno da obezbedimo taj pružni prelaz imajući u vidu nesreću i čijom krivicom je izazvana, a to nije krivica železnice“, rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da je to što se dogodilo u Nišu bila tragična nesreća koja je još jednom pokazala koliko je važno da se poštuje saobraćajna signalizacija.

Mihajlovićeva je navela da se u srpske železnice nije ulagalo u prethodnih 50 godina i da je ova vlada, za razliku od toga, počela da ulaže na stotine miliona evra i da je do sada ulagano i u dodatno obezbeđivanje prioritetnih putnih prelaza, preneo je Tanjug.

„Tragedija ima ime i prezime i ko je za nju odgovoran. Tragedija se desila i vlada je odreagovala. Zna se ko je odgovoran i učinićemo sve da imamo najbezbedniji saobraćaj koji može da postoji sa svim propisima“, rekla je Mihajlovićeva.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala