Turska: Konsultovaćemo Moskvu u vezi sa ofanzivom na istočni Eufrat

© Sputnik / Umit BektasTurska vojska
Turska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turske vlasti nameravaju da koordiniraju svoja dejstva sa Moskvom kada je reč o ofanzivi na istočnu obalu Eufrata, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.
Turska vojska i sirijski pobunjenici - Sputnik Srbija
Turska prebacila pojačanje u Siriju

„Sa Rusijom ćemo imati tesnu koordinaciju kada je reč o napadu na istočnu obalu Eufrata, više nego što uobičajeno“, precizirao je Kalin.

Erdoganov portparol je istakao i da će ove sedmice u Tursku doleteti vojna delegacija iz SAD, sa kojom će takođe biti reči o ovoj ofanzivi.

„Cilj je da se tamo ne stvori vakuum nakon povlačenja američkih snaga. Zbog toga mi preduzimamo mere. Postoji mapa puta kada je reč o Manbidžu, i ona se realizuje. Američki predsednik je doneo političku odluku, a na vojnim licima je da reše šta će se desiti sa naoružanjem, kako će se ono transportovati, kao i šta će biti sa pripadnicima terorističkih organizacija“, dodao je Kalin.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je još pre nekoliko dana da je turska vojska spremna da pokrene vojnu operaciju u sirijskom gradu Manbidžu protiv kurdskih borbenih jedinica ukoliko ih SAD ne isteraju iz te oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala