Vučić na Kongresu SPS-a: Znam da ćete uvek više voleti Slobodana Miloševića nego mene

Pratite nas
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da smo mi Srbi zadovoljni samo ako dobijemo maksimalno, pa i u pitanju Kosova i Metohije, ali, istakao je, to neće biti moguće, ma ko vladao.
Kongres SPS - Sputnik Srbija
Dačić na Kongresu SPS-a: Spremni smo samo na pravedan kompromis

„Danas da pitam moje i vaše članove i funkcionere koje je to rešenje, koji je kompromis sa kojim bi bili zadovoljni, ni od koga neću čuti odgovor. Mi Srbi smo zadovoljni samo ako dobijemo maksimalno“, kazao je on obraćajući se na 10. Kongresu SPS. 

Rekao je da je zahvalan SPS-u što su vredno radili i zajedno sa SNS radili na tome da pozicija Srbije bude nešto čvršća, jača, da možemo za više da se borimo i više da izborimo za srpski narod i na KiM, prenosi Tanjug.

Kada je Ivica Dačić krenuo u razgovore sa Albancima, kaže, ništa nismo imali: 

„Pustite priče mnogih vaših i mojih da je sve bilo naše. Ništa nije bilo naše. Postavili su granicu između centralne Srbije i Kosova na Jarinju i Brnjaku. Sve su im dali. Dali su im presudu Međunarodnog suda pravde 2010. da njihova deklaracija nije bila ilegalni akt. To je najveća sramota koju smo sebi počinili. I danas je to jedina stvar oko koje se trude naši eksperti, a ne možemo da obranimo“, rekao je Vučić. 

To, kaže, možemo da „zahvalimo“ nekim neodgovornim tipovima u politici. 

„Pitajte Dačića šta su mu govorili dok su bili u koaliciji — ’hvala Bogu da smo se toga ratosiljali‘. Ni na šta nisu mislili, ali su danas u stanju da nam drže pridike. A situacija je sada neuporedivo teža. Mi, međutim, nemamo problem da obavljamo teške stvari“, poručio je Vučić. 

On je ispričao da je pre pet, šest godina Dačić došao kod njega i rekao mu da ih neki iz vlade varaju da se Srbija bliži bankrotstvu. 

Kada im je zatim predočio da će za prevazilaženje takve situacije morati da se povuku bolni potez, donesu najteže odluke i krene u reforme, očekivao je, kaže, da će Dačić i predsednik JS Dragan Marković Palma odbiti i da će reći da će zbog toga izgubiti poverenje naroda.

„Rekli su — ’ako ne postoji drugo rešenje, idemo u to, izguraćemo‘. I šta god ko mislio, brojevi govore precizno“, poručio je Vučić. 

Kako je rekao, u vreme kada su o tome razgovarali javni dug je bio 79 odsto BDP-a, a od 1. januara, biće manji od 50 odsto, tada je nezaposlenost bila 25,9 odsto, a danas je 11,3 odsto…

„To smo uradili za budućnost, za našu decu. Uspeli smo da tri godine zaredom imamo suficit u budžetu, kao rezultat svega što smo radili 2013. i 2014. godine i tek će se videti rezultat onoga što se radi danas, a toga ne bi bilo bez razumevanja SPS, njihove odgovornosti i ozbiljnog pristupa“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je on pre nekoliko godina bio za koaliciju sa socijalistima, iako SNS-u SPS matematički nije bio potreban, ali da politika nikada nije matematika i da je znao da bez njih ne mogu i ne smeju da idu političke promene.

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO Dačić: Ako se Amerika uključuje u dijalog Beograda i Prištine, pozivamo Rusiju!

„Politika nikada nije matematika, u politici morate da se saglasite sa ljudima i da gurate politiku snažno“, rekao je Vučić,

Osvrnuo se i na odnos Srbije i RS i istakao da smo prešli korake od sedam milja u međusobnim odnosima, koji nikada nisu bili bolji.

„Znam da ćete uvek više voleti Slobodana Miloševića nego mene, možda i više nego Dačića, ali rezultati su danas bolji nego tada, pa i po tom pitanju“, rekao je Vučić.

Naveo je da je uvek pokazivao poštovanje prema SPS i svima iz te partije, da se nikada ni sa kim od njih nije "obračunavao", jer poštuje izbor građana i izbor ljudi iz SPS-a i nema problem da o tome javno i otvoreno govori. 

Poručio je da su pred nama godine koje neće biti lake, ali da će ekonomija da napreduje, da će penzioneri imati veće penzije, a radnici veće plate. 

Ukazao je i da su nam problemi odnosi u regionu i svetu i da su nam zato potrebni prijatelji, poput grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, ali i drugih, svih, kaže, koji u saradnji sa Srbijom vide budućnost naše zemlje. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala