Klincevič: Amerikanci se parama iskupljuju zbog Kerčkog moreuza

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu Franc Klincevič
Predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu  Franc Klincevič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerikanci su se „jednostavno iskupili za sve“ izdvojivši za Ukrajinu 10 miliona dolara nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, kada je ruska pogranična služba, zbog nelegalnog ulaska u teritorijalne vode Ruske Federacije, zaplenila tri ukrajinska broda, izjavio je šef komiteta Saveta federacije Rusije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.
Američki instruktori stigli u Ukrajinu - Sputnik Srbija
SAD daju Ukrajini milione zbog incidenta u Kerčkom moreuzu

„To je sve što možete očekivati od Vašingtona u vezi sa incidentom u Kerčkom moreuzu. Oni ne nameravaju da uđu u realni konflikt sa Rusijom uz korišćenje sopstvenih snaga. Međutim, nagovaranje Ukrajine da nastavi sa provokacijama neće prestati“, rekao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, sve je to očigledno upereno protiv Rusije, a ovaj slučaj nije mogao da zaobiđe ni Veliku Britaniju, koja je sad na ubedljivo prvom mestu po nivou rusofobije.

Podsetimo, američke vlasti dodelile su 10 miliona dolara dodatne pomoći ukrajinskoj vojsci nakon incidenta u Kerčkom moreuzu.

Ova pomoć usledila je nakon što su tri ukrajinska broda zaplenjena pošto su 25. novembra nelegalno ušla u teritorijalne vode Ruske Federacije u Crnom moru. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala