Rusija pokrenula proveru Bi-Bi-Sija; Zaharova: Krajnje je vreme bilo

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURIBi-Bi-Si
Bi-Bi-Si - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska Savezna služba za nadzor u oblasti veze, informacionih tehnologija i komunikacija (Roskomnadzor) saopštila je da je započela proveru britanske redakcije „Bi-Bi-Si njuza“ na teritoriji Rusije, kao i sadržaja njenog onlajn-portala.
Redakcija televizije RT u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija pobeđuje konkurenciju među svetskim medijima

Kako se navodi, to rusko regulatorno telo će istražiti celokupan sadržaj britanske medijske kuće kako bi se utvrdilo da li je u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.

S tim u vezi, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je da je ova mera „Roskomnadzora“ već odavno lebdela u vazduhu, a sve u svetlu odluke britanskog regulatornog tela „Ofkom“ po pitanju ruske televizije RT.

„Iskreno mi je žao zbog novinara Bi-Bi-Sija, oni su pravi profesionalci. Međutim, grubo mešanje britanskih vlasti u poslovanje ruskih medija nije nam ostavilo drugog izbora nego da primenimo recipročne mere“, istakla je.

Oglasio se i „Bi-bi-Si“ saopštivši da ta medijska kuća strogo poštuje zakonodavstvo Ruske Federacije, kao i zakonodavstvo bilo koje zemlje u kojoj posluje.

Podsetimo, britansko regulatorno telo za medije „Ofkom“ saopštilo je da je televizija RT narušila pravila kodeksa emitovanja u sedam navrata jer se nije pridržavala pravila nepristrasnosti.

RT je tim povodom saopštio da je krajnje razočaran tim saopštenjem britanskog regulatora, kao i da sve svoje emisije proizvodi u skladu sa pravilima britanskog zakonodavstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala