Peskov: Šta je Putin mislio kad je rekao: „Da ne cvile kasnije“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu Vladimira Putina „da ne cvile kasnije“, rekavši da je on imao u vidu potencijalni odgovor Rusije na moguće razmeštanje novih američkih raketa u evropskim zemljama.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Rusija će voditi vojnu politiku kako njoj odgovara (video, foto)

Kako je pojasnio, Putin je te reči rekao juče tokom svoje godišnje konferencije za novinare u kontekstu povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa

„S tehnološke strane gledišta ruski predsednik je mislio na ono što je i ranije govorio. Radi se o izlasku Amerike iz Sporazuma o raketama koji potencijalno može rezultirati razmeštanjem novih raketa malog i srednjeg dometa u evropskim zemljama, kao što je to bio slučaj tokom Hladnog rata. To će dovesti do situacije u kojoj bi Rusija morala da usmeri svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet.“, rekao je.

Peskov je takođe naveo i da su odnosi Rusije i Amerike žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti sprovele u Kerčkom moreuzu.

Prokomentarisao je i nedavni poziv američkog državnog sekretara Majka Pompea „glavnom raskolniku ukrajinske pravoslavne crkve Epifaniju“, rekavši da je u pitanju postupak „bez presedana“ koji predstavlja mešanje u unutarcrkovno pitanje Ukrajine, što se nikada ranije u istoriji nije dogodilo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala