Priprema bolesne devojčice za intervju sa Putinom (video)

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT Margarita Simonjan sa 17-godišnjom Reginom Parpijevom
Glavna urednica RT Margarita Simonjan sa 17-godišnjom Reginom Parpijevom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sedamnaestogodišnja Regina Parpijeva učestvovala je u projektu „Sanjaj sa mnom“ u okviru kojeg volonteri pomažu da se ispune želje teško obolele dece. Devojčica boluje od multiple skleroze koja utiče na očni nerv i kičmu, ali nastavlja da vodi aktivan život i planira da postane socijalni novinar.

Ona je ubeđena da bolest nije razlog za odbacivanje aktivnog načina života. 

Reginino pismo došlo je predsednika Rusije Vladimira Putina i šef države se složio da joj dâ intervju. Glavna urednica televizije RT Margarita Simonjan održala je master-klas za devojčicu pre odgovornog sastanka i pomogla joj da se izbori sa uzbuđenjem.

Simonjanova je obećala da će ispuniti želju teško bolesne devojčice i održala sa njom nekoliko sastanaka. Ona je ispričala šta novinar treba da zna i ume, dala joj profesionalne savete i ispričala o svom radnom iskustvu. Na jednom od susreta, Simonjanova je pitala Reginu koga bi želela da intervjuiše. Devojčica je rekla da želi da postavi nekoliko pitanja predsedniku.

„Ranije je bilo teže. Kako je govorio moj prvi urednik, da bi se nečeg dočepao, svakodnevno moraš da izvršavaš poduhvate. Zato je i trebalo svakodnevno ostvarivati te poduhvate kako bi te neko nekako primetio i primio da radiš u nekom ozbiljnom mediju“, ispričala je Simonjanova Regini na jednom sastanku.

Glavna urednica je istakla da danas ima mnogo drugih mogućnosti, uključujući i za čoveka iz provincije, „bez novca, bez mogućnosti, bez veza“. Simonjanova se takođe prisetila početka svoje televizijske karijere kada su je primili kao stažistu na lokalnoj televiziji nakon priče o njoj kao mladoj autorki zbirke pesama. Ona je ispričala da ju je filmska ekipa koja je tada došla kod nje pitala o čemu sanja i Simonjanova je odgovorila da želi da radi kod njih.

„Nakon nekoliko meseci već sam bila dopisnik, a za još nekoliko meseci bila sam glavna urednica. I tako je krenulo“, objasnila je devojčici Simonjanova.

Regina je pak rekla da se ona nikada sama ne bi usudila da govori o svojoj želji da postane novinar i upita da poseti redakciju RT, pa je to učinila njena mama. Devojčica smatra da glavne osobine koje novinar treba da ima su snaga volje i hrabrost, obavezna posvećenost i prodorni karakter.

„Jer nigde bez karaktera. Jer ako novinar odjednom kaže: ’Želim da spavam‘ ili ’Pustite me kući‘, onda to više neće biti novinar, već mekušac“, smatra Regina.

Predsednik Rusije Vladimir Putin daje intervju 17-godišnjoj Regini Parpijevoj - Sputnik Srbija
Putin dao intervju teško bolesnoj devojčici (video)

Ona je takođe napomenula da se ranije sretala sa novinarima, ali da su je svi tretirali kao dete.

„A Margarita me je shvatala veoma ozbiljno, pitala da formulišem. Ona se ponašala kao prema odrasloj osobi“, dodala je Regina.

Početkom decembra Putin je posetio Forum volontera Rusije i pogledao štandove dobrotvornih projekata. Volonteri su ispričali predsedniku o projektu „Sanjaj sa mnom“, koji ispunjava želje teško bolesnoj deci. Na štandu su bile koverte sa željama dece. Svaki učesnik foruma mogao je da izabere koverat i ispuni jednu želju. Volonteri su predložili Putinu da izvuče jedan koverat. On je uzeo svih pet preostalih želja i obećao da će ih ispuniti. Među njima je bila želja devojčice koja hoće da postane novinar. Predsednik Rusije je obećao da će joj organizovati posetu televiziji RT kako bi mogla da napravi intervju sa nekim interesantnim sagovornikom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala