Dodik: Srpska sve stabilnija, Srbe više niko neće ponižavati

© Foto : SNSDMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizovala svoje finansije, a da na političkom planu Srbe više niko neće moći da ponižava i ucenjuje.

Zgrada Banskog dvora u Banja Luci - Sputnik Srbija
Zatražiti da Srpska dobije tretman kao samoproglašeno Kosovo
„I u ovoj godini beležimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjićemo naše obaveze za 250 miliona KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sledeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 odsto i to će biti najmanja stopa u regionu“, rekao je Dodik obraćajući se meštanima Rudog, prenosi RTRS.

Republika Srpska će biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprineti nova reprezentacija predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH, poručio je on.

Dodik je podsetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti regulisan novim zakonom.

„To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti“, poručio je Dodik.

Vlast u Srpskoj uvek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu reč i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan — Srbi ne žele članstvo u toj alijansi, preneo je Tanjug Dodikove reči.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove institucije i njegova obeležja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala