Prva reakcije Rusije na povlačenje Amerikanaca iz Sirije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov smatra da moguće povlačenje američkih snaga iz Sirije može imati dvosmisleno značenje — povući Amerikance, ali i nastaviti delovanje preko saveznika.
Američki vojnici marširaju na ceremoniji u bazi Luis-Makord u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Bela kuća: Amerika počela povlačenje snaga iz Sirije

„Izjava američkog predsednika o predstojećem povlačenju američkih snaga sa teritorije Sirije neizbežan je korak nakon ranije objave o uništenju DAEŠ-a. Logika pokazuje da ako je neprijatelj poražen, sa kim će sada ratovati Amerikanci? Ili će morati da priznaju da ratuju sa zakonitom vlasti Sirije, što se od samog početka pretpostavljalo?“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Po njegovom mišljenju, Tramp se suočio sa dva zahteva unutar Amerike: jedan zahtev je da se Vašington više bavi svojim poslovima i da ne ratuje za tuđe interese. Drugi — da se ne ustupi Sirija predsedniku Bašaru Asadu i Rusiji.

„Odluka zato može imati dvosmisleno značenje — da se povuku Amerikanci, ali da se nastavi delovanje preko saveznika, uključujući nezvanične i sumnjive“, dodao je senator.

On takođe nije isključio da će se odlazak Amerikanaca iz Sirije zaista desiti, ali nije siguran da će to promeniti nešto u političkoj i vojnoj situaciji u Siriji.

Bela kuća je ranije saopštila da je počelo povlačenje američkih snaga iz Sirije.   

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala