Kosovo posvađalo NATO i SAD (video)

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIVojna parada tzv. Kosova u Prištini održana 17. feb. 2013.
Vojna parada tzv. Kosova u Prištini održana 17. feb. 2013. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska vojska dovela je do toga da prvi put i istoriji čujemo različito mišljenje čelnika NATO-a i Vašingtona. Šta je uticalo na izjavu generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da formiranje vojske Kosova dolazi u pogrešno vreme? U čije ime je on to rekao?

Da li bi ova odluka Prištine mogla da podrije stabilnost i naškodi perspektivi članstva Kosova u NATO? Kako se dogodilo da je balkanskim zemljama lakše da postanu članica NATO-a nego Evropske unije? Da li su se zbog aktiviranja Akcionog plana za članstvo u Alijansi pojačale nacionalne podele u BiH? Može li BiH i njen put u NATO da dovede do sukoba Rusije i Amerike?

O svemu ovome razgovaraćemo sa politikologom Aleksandrom Pavićem, vojnim analitičarem Aleksandrom Radićem i general-majorom u penziji Vidosavom Kovačevićem. Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Slušajte nas danas u 17 časova na frekvenciji Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuk stranicama Sputnjika i Radio Novosti, ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala