Britanija će osigurati bezbednost mornara nasukanog ruskog broda

© AP Photo / Ben Birchall/PARemorkeri manevrišu oko ruskog teretnog broda "Kuzma Minjin" koji se nasukao na britanskoj obali
Remorkeri manevrišu oko ruskog teretnog broda Kuzma Minjin koji se nasukao na britanskoj obali - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija će učiniti sve moguće za osiguravanje bezbednosti mornara ruskog broda „Kuzma Minjin“, koji se nasukao na britanskoj obali, izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Velike Britanije Alan Dankan u razgovoru sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Jakovenkom.

„Zamenik ministra spoljnih poslova Velike Britanije Dankan kontaktirao je ruskog ambasadora Jakovenka u vezi sa ruskim teretnim brodom ’Kuzma Minjin‘, koji se nasukao u blizini britanske obale zbog loših vremenskih uslova. Dankan je uverio da će britanska strana učiniti sve moguće kako bi osigurala bezbednost ruskih mornara. Ambasador se zahvalio zameniku ministra na efikasnosti i dobroj volji“, saopštila je ruska ambasada za Sputnjik.

Operacija uklanjanja broda trajaće do 17 časova po lokalnom vremenu (18 po srednjoevropskom).

Ruski teretni brod Kuzma Minjin nasukan na britanskoj obali - Sputnik Srbija
Ruski brod se nasukao na britanskoj obali

Nebezbedni uslovi za plovidbu u luci Folmaut (Velika Britanija) izazvali su nasukavanje teretnog broda ’Kuzma Minjin‘“, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik generalnog direktora brodske kompanije „Murmansk“ Ildar Neverov.

U utorak se ruski teretni brod nasukao nekoliko metara od britanske obale u zalivu Folmaut u grofoviji Kornvol. Pomoć brodu počela je da se ukazuje oko 6 časova po lokalnom vremenu. Pored teretnog broda nalazi se čamac za spasavanje. Na brodu se nalazi 18 članova posade koji su svi državljani Rusije.

„Brod se zakačio za neki lanac koji se nalazi na dnu moreuza. To jest, na mestu gde se nalazi brod su opasni uslovi plovidbe. Zbog toga je on nekontrolisano prošao neko rastojanje i nasukao se. Situacija je pod kontrolom. Pozvana su četiri remorkera: tri iz ove luke i jedan jači iz druge. Nakon toga će u naredna dva sata, kada se podigne nivo vode, brod biti izvučen iz plićaka, velike su šanse“, rekao je Neverov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala