Lavrov: Porošenko priprema provokaciju na granici sa Rusijom

© Press-služba prezidenta Ukrainы / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko prati taktičke vežbe desantno-jurišnih snaga Ukrajine
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko prati taktičke vežbe desantno-jurišnih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Nećemo ratovati sa Ukrajinom, to vam obećavam“, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“.

On je istakao da će priznavanje nezavisnosti samoproglašenih republika Donbasa biti „ispoljavanje nervnog sloma i slabosti“.

Sadašnji kijevski režim ima sve odlike nacističkog, ali Rusija ne vodi rat sa njim, rekao je Lavrov.

„Mi nismo u ratu sa ukrajinskim režimom. Sa ukrajinskim režimom, koji ima sve odlike nacističkog i neonacističkog, ratuju građani Ukrajine koji žive u Donbasu i govore ruski jezik“, naglasio je Lavrov.

Ruski ministar naveo je da je Rusija uverena da će se provokacije u oblasti Kerčkog moreuza nastaviti.

Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija
Ukrajina spremna za napad na sopstveni narod?

On je dodao i da Porošenko priprema provokaciju krajem decembra na granici sa Rusijom.

„Dodatne informacije koje smo dobili i kojima verujemo je da Porošenko za poslednjih desetak dana decembra planira oružanu provokaciju na granici sa Rusijom, granici sa Krimom“, naglasio je Lavrov.

On je uverio da će Porošenko dobiti odgovor na moguću provokaciju i dodao da Rusija neće dozvoliti da Porošenko narušava prava koje su stanovnici Krima zaštitili u skladu sa međunarodnim pravom.

Ruski ministar naveo je da predsednik Ukrajine provokaciju na granici sa Krimom razmatra sa svojim „zapadnim posmatračima i pokroviteljima“.

„Provokacija je gadna, sitna i naše odgovarajuće službe preduzimaju sve neophodne mere kako bi se sprečili slični ekscesi“, zaključio je on.

Ranije je predsednik Ukrajine Petro Porošenko objavio o početku „rata“ sa Rusijom, komentarišući incident u Kerčkom moreuzu, kada su ukrajinski ratni brodovi povredili rusku granicu i tamo su zadržani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala