„100 odsto takse, 0 odsto slobode“: Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM

© Foto : Savez Srba FrancuskeProtest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM
Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici rukovodstva Saveza Srba Francuske okupili su se u nedelju na Trgu trokadero u Parizu u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Saveza Srba Francuske Đuro Ćetković, protest je simbolično počeo u 12.44 časova.

Na fotografijama prosleđenim Tanjugu vidi se da su učesnici protesta na usnama imali zalepljene nalepnice sa istim natpisom kao i studenti koji su protestovali na KiM — „100 odsto takse, 0 odsto slobode“.

© Foto : Saveza Srba Francuske Učesnici protesta na usnama imali zalepljene nalepnice sa istim natpisom kao i studenti koji su protestovali na KiM - "100 odsto takse, 0 odsto slobode"
Učesnici protesta na usnama imali zalepljene nalepnice sa istim natpisom kao i studenti koji su protestovali na KiM - 100 odsto takse, 0 odsto slobode - Sputnik Srbija
Učesnici protesta na usnama imali zalepljene nalepnice sa istim natpisom kao i studenti koji su protestovali na KiM - "100 odsto takse, 0 odsto slobode"

„Organizovali smo protest kako bi pokazali da Srbi iz Francuske saosećaju sa svojim sunarodnicima na KiM, da se bore na svoj način. Želimo da pružimo medijsku podršku braći na Kosovu“, rekao je Ćetković.

On je naveo i da je protest namerno organizovan tako da ne dođe mnogo ljudi kako bi se izbegli eventualni sukobi sa Albancima.

© Foto : Saveza Srba Francuske Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM
Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM - Sputnik Srbija
Protest u Francuskoj u znak podrške Srbima na KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala