Rusija o zajedničkoj državi sa Belorusijom

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBezimena i Spaska kula u moskovskom Kremlju
Bezimena i Spaska kula u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tema integracije Rusije i Belorusije i predsednikom Putinom kao zajedničkim predsednikom nije na dnevnom redu, ta tema se ne razmatra, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne, u ovoj formulaciji ova tema nije na dnevnom redu. O njoj se nije ni raspravljalo. I nema razgovora o tome“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li Moskva razmatra mogućnost integracije sa Belorusijom i kada će biti stvorena jedna država sa jedinstvenom valutom na čijem će čelu nakon 2024. godine biti Putin.

Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Lukašenko: Neću prodati Belorusiju za bure nafte

On je dodao da Rusija i Belorusija imaju takav oblik saradnje kao savezna država. „Belorusija je naš bratski i najbliži partner. Belorusija je naš Saveznik, sa velikim početnim slovom“, rekao je Peskov.

Ranije je Minsk demantovao informacije da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko održao tajno zasedanje na temu nezavisnosti „u uslovima pritiska Rusije“. Lukašenko je, pritom, istakao „pokušaje da se Belorusija inkorporira u sastav Rusije“. Međutim, Lukašenko je u petak izjavio da je suverenitet zemlje svetinja i da se neće izgubiti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala