Spaseni mladići zavejani na Fruškoj gori

© Foto : PixabaySneg
Sneg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski spasilački tim i čuvarska služba Nacionalnog parka „Fruška Gora“ spasili su dvojicu zavejanih mladića, starih 21 i 22 godine. Mladići iz Kule rešili su da dođu na Frušku goru i provedu noć pod šatorom u prirodi okruženi snegom.

Da je stvar krenula po zlu uvideli su u subotu ujutro, kada je sneg napadao mnogo više nego što su očekivali, prenosi sajt „Novi Sad uživo“.

Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Prevrnuo se autobus kod Leskovca, troje ljudi poginulo

Shvatili su da su se praktično izgubili, a da je put kojim su došli zatrpan snegom.

Pokušavali su bezuspešno da dođu do prvog naselja kroz dubok sneg i da se vrate do grada, ali im to nije uspevalo. Da stvar bude još gora, nisu imali ni signal na mobilnom telefonu.

Kada su prvi put došli do signala, uspeli su da kontaktiraju spasilački tim, koji je stupio u vezu s čuvarskom službom NP „Fruška gora“.

Ekipe su odmah izašle na teren i krenule u potragu za mladićima, uspele su da im objasne kako da dođu do manastira Rakovac, od kojeg su bili udaljeni oko sat vremena hoda.

Čitava akcija trajala je više od dva sata, a koordinator akcije, diplomirani inženjer šumarstva Konstantin Plužarević, koji je zaposlen u NP „Fruška gora“, rekao je da su se mladići smrzli i da su bili dezorijentisani, ali da je sve prošlo bez većih posledica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala