„Sve je zgaženo!“ Poruka Srba posle zasedanja Kriznog štaba

Pratite nas
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je usvajanjem zakona o formiranju vojske Priština na najgrublji način napala mir, bezbednost i sigurnost i pozvao Srbe na mir, suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije.

„Danas su u Prištini u prisustvu svih međunarodnih predstavnika pred očima EU, UN i svih na svetu pogaženi Povelja UN, Rezolucija SB UN 1244, Kumanovski sporazum i međunarodno javno pravo“, rekao je Rakić na pres-konferenciji nakon sednice Kriznog štaba.

„Vrhovni komandant“ Tači obilazi „vojsku“, na mostu na Ibru oklopna vozila Kfora (video)

On je istakao da je formiranjem tzv. vojske Kosova najgrublje pogažena Rezolucija 1244 UN, kojom se jasno govori da je Kfor jedina oružana sila na Kosovu i Metohiji.

Rakić je pozvao Srbe na KiM, i severno i južno od Ibra, na suzdržanost i da ne nasedaju na provokacije, kojih će svakako biti.

„Naš cilj i interes je da održimo mir na ovim prostorima“, istakao je Rakić.

„Nismo sami u svemu ovome. Srbija je uz sve nas. Predsednik Aleksandar Vučić je više puta ponovio da neće dozvoliti nikakve napade na srpski živalj na KiM“, kazao je Rakić.

Predstavnici Srpske liste su se novinarima obratili obučeni u majice na kojima su simbolično precrtani međunarodno pravo, Rezolucija 1244 SB UN i Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala