Kamere zabeležile neverovatan okršaj Tereze Mej i Junkera: Kako si me to nazvao?! (video)

© REUTERS / Yves HermanŽan Klod Junker i Tereza Mej na samitu lidera EU u Briselu.
Žan Klod Junker i Tereza Mej na samitu lidera EU u Briselu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je imala „oštru“ razmenu reči sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom zbog njegove upotrebe reči „nebulozan“, kojom je, kako su neki sugerisali, hteo da opiše njene misli.

U saopštenju o pregovorima o „bregzitu“, Junker je kritikovao debatu o izlasku Britanije iz EU, navodeći da je povremeno bila „nebulozna i neprecizna“, prenosi AP.

​Mejova se danas tim povodom suočila sa njim, pa je Junker morao da je umiri zbog toga što je proglasio zahteve Britanije „nebuloznim“.

Suočena sa ogromnim pritiskom kod kuće, Mejova je prilikom susreta sa Junkerom delovala nervozno, navodi Rojters.

Na zvaničnom video-snimku njihovog susreta ne čuje se o čemu razgovaraju, ali se vidi da Junker pokretima ruke i klimanjem glavom, po svemu sudeći, nastoji da je umiri, prenosi britanska agencija.

Kako je preneo AP, Mejova je kasnije kazala da ju je Junker uverio da je „ono govorio o opštem nivou debate“, a ne o njenom ličnom stanju uma, prenosi Tanjug.

​Kako je preneo britanski kanal „5 njuz“, pozivajući se na eksperte za čitanje sa usana, Mejova je optužila Junkera da ju je nazvao nebuloznom, što je on  negirao, ali pošto je ona insistirala na tome, nastavili su da se raspravljaju.

„Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!“, rekla je navodno Mejova.

Junker je uzvratio: „Ne, ne, nisam nisam!“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala