Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt sporazuma sa Srbijom

© AP Photo / Ronald ZakRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prištinski Zeri prenosi da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt „sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije“.

Prema pisanju Zerija, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta, zapravo dokument koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa. 

Na svom je Fejsbuk nalogu Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

„Na sastanku s ambasadorima šef tehničkog dijaloga Avni Arifi predstavio je poglavlja koja će za nas sadržati glavne principe sporazuma, koji će otvoriti put normalizaciji između Kosova i Srbije“, napisao je Haradinaj na svom nalogu na Fejsbuku. 

Kako je naveo, o tom će se dokumentu diskutovati sa svim stranama u kosovskom društvu „kako bi se ostvario konačni dokument u kome će biti obuhvaćena ekspertiza svih“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala