Putinova aritmetika: Šest pamtim, sedam zaboravljam

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin sa decom
Vladimir Putin sa decom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin pričao je na Ruskom otvorenom času o svojim dogodovštinama iz škole, i kako je zahvaljujući profesoru matematike povećao svoje samopouzdanje.

Otvoreni čas je održan u okviru Ruskog foruma profesionalne navigacije „Proejektorija“ u Jaroslavlju, koji su prenele sve škole.

Predsednik je naveo da mu do osmog razreda nije baš dobro išla matematika.

„Matematika me uopšte nije interesovala. I odjednom je kod nas došao profesor, ne nastavnik, već profesor sa fakulteta, čak sa matematičkog instituta iz Sankt Peterburga, i otvorio matematički kružok i počeli smo da se bavimo višom matematikom“, rekao je predsednik.

On je priznao da mu se matematička fakultativna nastava jako dopala i da je počeo da napreduje.

„Govorio sam mu: to uopšte nije matematika to što mi ovde radimo. On kaže: to jeste matematika, a ono što ste učili u školi je aritmetika, ’šest pamtim, sedam zaboravljam‘. To je nešto drugo. To zahteva apstraktno razmišljanje, i tebi to ide“, nastavio je da priča Putin.

Predsednik je priznao da je za njega ta nauka postala pravo otkriće, zahvaljujući novom učitelju.

„Do danas sam mu zahvalan, iako mu se ni ne sećam imena. To je povećalo moje samopouzdanje i pomoglo mi da napredujem i u drugim naukama“, rekao je on.

Međutim, on je naglasio da su genetika i biologija nauke 21. veka.

„Biologija je danas vrlo širokog shvatanja. Tamo ima mnogo pravaca. Kao što je 20. vek bio vek fizike, tako će 21. vek biti vek biologije“, mišljenja je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala