Vučić: Mogerinijeva nije kriva za dijalog

© Tanjug / Dimitrije GollAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje Ramuša Haradinaja da je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini kriva za aktuelnu situaciji u dijalogu i kazao da za to mogu da budu krivi samo Beograd i Priština.

Upitan da prokomentariše izjavu Haradinaja da je Mogerinijeva kriva za propast dijaloga, Vučić je odgovorio da se ne slaže s tim.

„Ne mislim da je Mogerinijeva neko ko je na bilo koji način naklonjen Beogradu ili Srbiji. Naprotiv. Ali svakako da nije ona kriva. Za to možemo da budemo krivi mi i Priština. Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv, ko je taj koji je želeo dogovore, a ko je taj koji dogovore nije želeo“, poručio je predsednik Srbije.

Vučić se nada da će doći do većeg razumevanja u budućnosti i da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne možete ništa da postigne.

„EU je tu bila samo da ponudi svoje dobre usluge. Da li smo ponekad mi bili pod pritiskom svega? Pa jesmo, ali tome možete uvek da se oduprete. Na kraju sve zavisi od Beograda i Prištine. Mi nemamo tako lični odnos prema Mogerinijevoj, njenom timu i radu. Hvala što su trošili vreme i pridavali značaj našim razgovorima“, kazao je Vučić.

Vučić je podsetio da je veoma važna vest to što Ujedinjeni Arapski Emirati prvi put nisu podržali članstvo Kosova u Interpolu.

„To je bila strašno važna vest. Ne znate kako je to bila strašno važna vest u čitavom regionu, arapskom svetu. Da ne govorim koliko zemalja se vezuje za njih, a oni su bili jedni od najsnažnijih podržavalaca, zbog dobrih veza i pomagača koje je svojevremeno imala Atifete Jahjaga. Mi smo se godinama ovde borili i u važnoj bici uspeli da se izborimo“, naglasio je predsednik Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala