Ispisan grafit UČK na osnovnoj školi u Lipljanu

© Foto : Kancelarija za KiMŠkola u Lipljanu
Škola u Lipljanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Lipljanu je grupa lica albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić“, koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala UČK, što je među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost. Isti grafit je potom ispisan i na jednoj srpskoj kući, saopštila je Kancelarija za KiM.

„Jasno je da je za stvaranje društvene klime u kojoj se čak i srpska deca izlažu ovakvoj vrsti pretnji i nasilja jedino i isključivo odgovorna Priština“, dodaje se u saopštenju.

Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane „vojske Kosova“, a ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. 

© Foto : Kancelarija za KiMŠkola u Lipljanu
Škola u Lipljanu - Sputnik Srbija
Škola u Lipljanu

Ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu, navodi Kancelarija, nesumnjivo su i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je očigledno uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji. 

„Apelujemo još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region“, zaključuje se u saopštenju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala