Pucnjava u Strazburu: Poginule dve osobe, ranjeno 11 (foto, video)

© AP PhotoPripadnici policije i hitnih službi na mestu pucnjave u Strazburu
Pripadnici policije i hitnih službi na mestu pucnjave u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U blizini Božićnog vašara u Strazburu na istoku Francuske desila se pucnjava, saopštili su francuski mediji, pozivajući se na policiju i hitne službe.

Televizija BFMTV javila je da su poginule dve osobe, a ranjeno jedanaest.

​Francuski mediji preneli su da se više pucnjeva začulo u centru grada, u blizini Božićnog vašara i Trga Kleber, nešto pre 20 sati i da je nakon toga nastao metež na ulici. Mediji su naveli da je policija okružila ovu oblast. Takođe se navodi i da ima „više žrtava“, kao i da policija traga za osobom koja je pucala.

​Agencija Rojters javila je da je ranjeno deset osoba i da je napadač u bekstvu. Televizija BFMTV dodaje da je policija uspela da utvrdi identitet osumnjičenog i da se nastavlja potraga za njim. 

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je stanovnike da ostanu u svojim kućama usled „ozbiljnog bezbednosnog događaja“ u gradu.

​Strazbur je grad na istoku Francuske u blizini nemačke granice u kome se nalazi Evropski parlament. Agencija Rojters je prenela da je Evropski parlament zatvoren, a osoblju je naređeno da ostane unutar prostorija parlamenta.

Jedan vojnik je, navodno, otvorio vatru kao odgovor na pucnje, a na licu mestu su policijske snage.

Policija je evakuisala centar grada, a osobe koje su se našle na licu mesta u trenutku kada su pucnji ispaljeni sklonjene su u okolne barove.   

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala