Migranti provaljuju u porodične kuće u Hercegovini

© AP Photo / Amel EmricMigranti na granici BiH i Hrvatske
Migranti na granici BiH i Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija Čapljine u BiH objavila je da su sedmorica ilegalnih migranata provalila noćas u porodičnu kuću blizu tog grada u Hercegovini kako bi se sakrili od zime.

Migranti - Sputnik Srbija
Bosanski desant: Oko 20.000 naoružanih migranata pred vratima EU
Hina navodi da je to drugi takav slučaj u poslednja dva dana zbog čega stanovnici strahuju od masovnih provala. Navodi se da su sedmorica migranata iz Libije i Pakistana razbila prozor i smestili se u porodičnu kuću u čapljinskom naselju Vrgorac.

Jutros je trojicu na spavanju zatekla vlasnica kuće, koja je odmah obavestila policiju. Oni su izjavili da su četvorica migranata napustila kuću kako bi na bankomatu podigli novac.

Migranti nisu posedovali nikakve dokumente, pa su nakon kraćeg vremena predati službi za poslove sa strancima. Po navodima iz policije, sličan incident se dogodio pre dva dana kada su u još jednoj kući u Čapljini vlasnici pronašli migrante, preneo je Tanjug.

Prema navodima koje su migranti dali policiji, oni žele da stignu do Bihaća kako bi pokušali da pređu u Hrvatsku i nastave put prema zapadnim zemljama Evropske unije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala