Micotakis Ciprasu: Izbori u 2019, idete nazad u opoziciju

© REUTERS / Alkis KonstantinidisKirjakos Micotakis
Kirjakos Micotakis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider glavne opozicione grčke partije Nova demokratija (ND) Kirjakos Micotakis oštro je danas kritikovao premijera Aleksisa Ciprasa u govoru u parlamentu, rekavši da Cipras obeležava „1.447 mračnih dana na vlasti“ i da „vodi politiku protiv svih“.

„Godina 2019. je izborna i vaš kurs će završiti u glasačkoj kutiji, a grčki narod će vas poslati nazad u opoziciju“, rekao je Micotakis tokom rasprave o nacrtu zakona o odustajanju od predviđenog smanjenja penzija, prenosi ANA.

Grčki premijer Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Ciprasov plan od 15 tačaka za odvajanje crkve i države

Micotakis je pozvao Ciprasa da objasni izjave premijera Makedonije Zorana Zaeva o „makedonskom jeziku“, koji bi trebalo da se uči u Grčkoj.

„Zaev je dobio ono što mu šestorica premijera nisu dala 27 godina — makedonski identitet i jezik“, rekao je Micotakis.

Uz to, optužio je Ciprasa da je pitanje imena Makedonije menjao za smanjenje penzija.

„U Briselu kažu da ni sa jednim grčkim premijerom nije bilo tako lako pregovarati kao sa vama. Sve ste dali, gospodine Cipras“, rekao je Micotakis.

Istovremeno je upozorio da još nije prošla opasnost od nemogućnosti da Grčka pozajmljuje sa tržišta po razumnim kamatnim stopama, kao ni opasnost da će morati da se obraća Evropskoj uniji „kao prosjak“, preneo je Tanjug.

Micotakis je pozvao Ciprasa da raspiše opšte izbore što je pre moguće i da grčkom narodu pruži priliku da odluči i o ekonomiji i o pitanju imena Makedonije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala