Dodon poslao Lukašenku kukuruz

© Fotolia / ConstantinosKukuruzno polje
Kukuruzno polje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Moldavije Igor Dodon poslao je svom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku kukuruz koji su zajedno sejali u aprilu na njivi u Moldaviji.

Predsednici Belorusije i Moldavije su 19. aprila zajedno su isprobali beloruske traktore i posejali kukuruz na njivi. Tada je Dodon obećao da će rod poslati u Belorusiju.

„Poslao sam Lukašenku kukuruz i on mi je potvrdio da ga je dobio. Ne znam da li njegovi kuvari znaju kako da prave mamaligu (jelo slično kačamaku od kukuruznog brašna), ali Lukašenko je rekao da tamo ima Moldavaca, tako da će sve biti kako treba“, rekao je Dodon.

​On je takođe rekao da svake godine pravi nekoliko tona domaćeg vina od grožđa koje raste u njegovom rodnom selu Sadova.

„Poslao sam Lukašenku i vino, Putinu će poslati vino sledeće nedelje i moram ga poslati gubernatoru Sankt Peterburga, pošto je tražio“, dodao je Dodon.

​Predsednik je saopštio da je od Lukašenka dobio poziv da dođe u radnu posetu Minsku u najskorije vreme, ali da još uvek nema tačnog datuma posete.

Dodon je već dolazio u posetu Belorusiji kao predsednik Moldavije u julu 2013. godine. Tada su strane postigle dogovor o ekonomskoj, socijalnoj i kulturnoj saradnji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala