Akcija u Boru: Policija snimila medicinsku sestru kako lažnom pacijentu prodaje metadon?

© Flickr / Philippa WillittsHomeopatski lekovi
Homeopatski lekovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U toku je akcija policije u bolnici u Boru, zbog sumnje da su medicinski radnici te ustanove prodavali lekove pacijentima koji su zavisni od psihoaktivnih supstanci, saznaju „Novosti“.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i proveravaju kompletnu dokumentaciju.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je jedna medicinska sestra navodno prodala zavisniku pomenute tablete.

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti „kupac“ metadona je toj radnici dao obeležene novčanice, što je policija dokumentovala snimkom.

U toku je provera policijskih ekipa.

Bruka za profesiju

Povodom hapšenja medicinske sestre ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisati takve slučajeve.

On je rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga ko smatra da može da prima platu i da u isto vreme trguje lekovima koje je država obezbedila.

„Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom“, kazao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su „interesantni“ za narkomane, dodao je Lončar.

On je istakao da Ministarstvo ne može da se meša u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale.

Lončar je naglasio da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lekova.

Kako je kazao, na kraju će se pokazati da i u borskoj bolnici kontrola nije bila najbolja.

„Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira“, rekao je Lončar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala