Objavljen video krvavog stampeda u noćnom klubu u Italiji (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Pratite nas
Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je najmanje 50 osoba povređeno u stampedu koji je izbio kasno sinoć na koncertu u klubu u gradu Korinaldu na obali Italije, u blizini Ankone, saopštile su italijanske vlasti.

Među poginulima su tri devojčice i dva dečaka, kao i odrasla žena – majka koja je bila u pratnji ćerke na koncertu, gde je nastupao italijanski reper Sfera Ebasta, izjavio je na licu mesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

Vlasti nisu za sada navele koliko godina imaju poginuli, ali državni radio RAI javlja da je poginula majka imala 40 godina, kao i da se unutar kluba nalazilo 1.000 ljudi kada je stampedo počeo.

Četrnaest povređenih jr u ozbiljnom stanju, dok je oko 40 osoba zadobilo lakše povrede, rekao je zvaničnik vatrogasne službe Dino Pođali.

​Tela pregaženih žrtava, naveo je on, pronađena su kod niskog zida unutar kluba.

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu „Lanterna azura“ počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali, a u istrazi o ovom incidentu učestvuju i karabinjeri, navode vatrogasni zvaničnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala