Poruka vlastima s protesta u Podgorici: Rešite krizu što pre, u nedelju će biti kasno

© Nebojša PopovićProtest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića
Protest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta (DF) okupili su se i večeras ispred Spomenika kralju Nikoli preko puta Skupštine Crne Gore kako bi protestovali zbog hapšenja poslanika i lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića. Iz DF-a su vlastima i Ustavnom sudu poručili da krizu riješe što prije jer će u nedelju biti prekasno.

Potpredsjednica PzP-a Branka Bošnjak je kazala da je Nebojša Medojević slobodniji u Spužu nego mnogi koji danas sjede u „trulim institucijama“.

„Oni su obične tranje koje su dozvolile da se ovo dešava“, kazala je Bošnjakova.

Protest zbog hapšenja Nebojše Medojevića u Podgorici - Sputnik Srbija
U nedelju veliki protest u Podgorici: Bićemo i mi kao Francuzi i Rumuni (video)

Ona je pozvala manjine u Crnoj Gori da podrže Medojevića jer je on njih podržavao kada im je bilo teško.

Poslanik DF-a Milun Zogović poručio je svima koji sebe smatraju opozicionim političarima da ne čekaju više, već da se odmah priključe protestima ako žele da brane slobodu, pravdu i istinu.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić pozvao je Ustavni sud da riješi ovaj problem, ocijenivši da se radi o jednoj od najvećih političkih kriza u kojoj se nalazi Crna Gora. On je napomenuo da je prilikom izbora sudija Ustavnog suda Nebojša Medojević kao član Ustavnog odbora za sve kandidate za sudije Ustavnog suda imao prvo i jedino jedino pitanje:

„Da li vi gospodine kandidatu, radite za službu državne bezbjednosti Crne Gore ili neku stranu službu i da li ćete biti slobodni kada budete donosili odluku“, podsjetio je Mandić.

„Evo sedmi dan poslanik Parlamenta Crne Gore, kome nije skinut imunitet, nalazi se u Spužu i štrajkuje glađu, a oni koji su pred njim i pred svima nama rekli da ne rade ni za jednu službu i da će odluke donositi slobodno — ćute! To nije pošteno i znači da oni nisu govorili istinu jer rade za nekoga“, kazao je Mandić.

On je pozvao Ustavni sud da se koliko sjutra odredi u odnosu na žalbe koje su podnijeli advokati Demokratskog fronta i poručio da će se u nedelju ispred Skupštine okupiti čitava Crna Gora.

„Šaljemo poruku — riješite ovo što prije. U nedelju će biti kasno. U nedelju će da se upale vatre slobode ne samo u Podgorici. Prenijeće se one narednih dana u sve gradove i sve opštine Crne Gore. Neće biti puta na kojem neće goreti vatre slobode, a žutih prsluka ima dovoljno“, poručio je Mandić.

„U Parizu su bili žuti prsluci kada je bilo nepošteno i nekorektno. I u Podgorici i Crnoj Gori će biti žuti prsluci i upaliće se vatre slobode ako ovi lovci ne odustanu od lova. Lovci će biti lovljeni i to veoma brzo“, poručio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala