„Žuti prsluci“ stižu u Podgoricu: Protesti zbog zatvaranja Medojevića i Kneževića (foto)

© Nebojša PopovićProtest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića
Protest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na platou prekoputa Skupštine Crne Gore kod Spomenika kralja Nikole večeras se u 18 sati okupilo više stotina pristalica Demokratskog fronta kako bi izrazili protest zbog zatvaranja lidera tog političkog saveza Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Demonstranti su u jednom trenutku zaustavili saobraćaj na Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog.

Iz skupštine su izašli poslanici Demokratskog fronta da pozdrave okupljene, a jedan od lidera Fronta Andrija Mandić pozvao je prisutne na uzdržanost.

Demokratski front, poručio je Mandić, kreće u „veliku borbu koja treba da ima za rezultat oslobađajnje Crne Gore“, a ono treba da počne oslobađanjem Medojevića i Kneževića.

„Neko je odlučio da zaustavi rad parlamenta i istjera opoziciju iz skupštine“, naveo je Mandić i apelovao da sjutra veče dođe na proteste sva „poštena i opljačkana Crna Gora koja želi promjene u zemlji“.

© Nebojša PopovićProtest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića
Protest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića - Sputnik Srbija
Protest DF-a u Podgorici protiv pritvaranja Nebojše Medojevića

Protestu su, osim poslanika Demokratskog fronta, prisustvovali i poslanici i rukovodstvo Ujedinjene Crne Gore. Mandić im se zahvalio na podršci i rekao da je DF pozvao sve stranke i nevladine organizacije da se priključe u protestima.

Uz ocjenu da se večeras okupilo više ljudi nego prethodne večeri, Mandić je najavio da će okupljanja biti svakog dana u 18 časova, te da će već sutra dobiti ozvučenje.

„Nabavićemo i žute prsluke i makar po nečemu učiniti da ovaj mali grad bude veliki kao što je i Pariz danas“, poručio je Mandić.

Marina Medojević ispred suda u Podgorici - Sputnik Srbija
Supruga Nebojše Medojevića ispred suda: Nek nam daju žutu traku

Podsjetimo, večerašnji skup počeo je neposredno nakon informacije da je Nebojša Medojević kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

To se navodi u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Višeg suda.

Ovu kaznu Medojević po zakonu može izdržati tek nakon što mu istekne prva, zbog koje se od petka nalazi u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao „Carine“.

Advokati lidera PZP, kako „Vijesti“ saznaju, nisu obavješteni o najnovijoj odluci Višeg suda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala