Nema uslova za posetu Putina Vašingtonu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na samitu G20 u Argentini
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp na samitu G20 u Argentini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će pozdraviti ako rad administracije SAD bude u skladu sa rečima predsednika Donalda Trampa o potrebi dijaloga o prekidu trke u naoružanju, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov studentima ruskog univerziteta MGIMO.
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Peskov otkriva zašto se s Putinom ne treba sukobljavati

Peskov je podsetio da je Vladimir Putin upozorio svog kolegu o izlasku iz Dogovora o raketama srednjeg i kratkog dometa i da je govorio kako takva odluka može da izazove trku u naoružanju.

Portparol ruskog predsednika je dodao i da Vašington nije obavestio Moskvu o izlasku iz sporazuma. On je samo najavljen.

„Izlazak iz dogovora je strogo propisan. Potrebna je razmena odgovarajućih nota i zatim će biti potreban period od pola godine. Nakon toga se vrši izlazak“, rekao je Peskov.

On je naglasio da se od Rusije ne zahtevaju slične akcije i da će se nakon zvaničnog izlaska SAD iz dogovora on smatrati poništenim. Međutim, Moskva će izlazak Vašingtona iz tog dogovora smatrati propuštanjem velike šanse, dodao je portparol ruskog lidera.

Što se tiče mogućeg sastanka Putina i Trampa u junu naredne godine u Osaki, na samitu G20, Peskov smatra da je toliko dug period čekanja nedopustiv za odnose dveju zemalja i međunarodnu bezbednost. Međutim, za posetu ruskog predsednika Vašingtonu u ovom trenutku nema uslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala