Marin le Pen ima recept za prekid nereda u Parizu

© Sputnik / Irina Kalašnikova / Uđi u bazu fotografijaNeredi u Parizu
Neredi u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liderka francuske desničarske partije Nacionalno ujedinjenje Marin le Pen je u programu televizije „Frans 3“ predložila način kako da se prekinu neredi u zemlji.

Po mišljenju Le Penove, rešenju situacije će pomoći raspuštanje Donjeg doma parlamenta, jer se sadašnja vlada nalazi u krizi.

Protesti u Parizu - Sputnik Srbija
Francuska razmatra uvođenje vanrednog stanja

„Ja smatram da treba da raspustimo narodnu skupštinu kako bismo održali nove proporcionalne izbore“, rekla je ona, javlja Ekspres.

„Ona je dodala da „Francuzi žele poresku pravednost“, a da umesto toga vidi kako se njihovi porezi povećavaju, dok bogatiji sloj dobija poklone.

Političarka je naglasila da ne zahteva ostavku Emanuela Makrona.

Podsetimo, Makron je danas održao hitan sastanak sa premijerom i ministrima unutrašnjih poslova i ekologije, obećavši da će oni koji su odgovorni za nasilje i štete, platiti za svoje postupke. Trijumfalnu kapiju obišao je svega nekoliko sati nakon što se vratio sa samita G20 u Buenos Ajresu, a jutros se uputio i u obližnju aveniju gde su demonstranti u žutim prslucima juče palili automobile, razbijali prozore, pljačkali prodavnice i tukli policajce.

Suočena s neredima širom zemlje, francuska vlada je saopštila da će razmotriti i mogućnost vođenja vanredne situacije.

Tokom jučerašnjih protesta „žutih prsluka“ zbog povećanja cena goriva i poreza, koji su prerasli u nasilje i nerede uz učešće izgrednika, više od 400 ljudi je uhapšeno, a više od 100 povređeno, među kojima više od 20 policajaca, što je šokiralo kako Parižane, tako i turiste.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala