Nebojša Medojević štrajkuje glađu u zatvoru u Spužu

© AP Photo / Risto BozovicLider Pokreta za promene Nebojša Medojević
Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smešten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

Zatvor - Sputnik Srbija
Crnogorski viši sud objasnio: Medojević i Knežević su svedoci i zato su u zatvoru
Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž „kidnapovan po nalogu Višeg suda“, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

„Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu reč, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor“, navela je Marina Medojević.

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video-nadzorom.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sednice Skupštine Crne Gore, i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, prenela je RTRS.

Viši sud je Medojeviću odredio pritvor do dva meseca pošto je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor, jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala