Makron se oglasio iz Argentine: Sutra sastanak visokih ministara, odgovorni idu pred sud

© AP Photo / Olivier MatthysPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da se današnji talas nasilja i vandalizma u Parizu ni na koji način ne može opravdati i da nema nikakve veze sa mirnim ispoljavanjem legitimnog gneva.

„Ništa ne opravdava napade na bezbednosne snage, pljačkanje prodavnica, paljenje javnih ili privatnih zgrada, pretnje prolaznicima i novinarima ili uništavanje Trijumfalne kapije“, rekao je Makron na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu, gde učestvuje na samitu G20.

Protesti u Parizu - Sputnik Srbija
Haos u Parizu: Više od 200 uhapšenih, 92 povređena, zapaljena jedna zgrada (video)

Oni koji čine nasilje, istakao je francuski predsednik, samo žele da šire haos, prenosi Rojters.

„Oni izneveravaju ciljeve za koje tvrde da im streme. Biće identifikovani i pozvani na odgovornost pred sudom zbog svojih postupaka. Uvek ću poštovati proteste, ali nikada neću prihvatiti nasilje“ poručio je predsednik Francuske, prenose francuski mediji.

Makron je rekao da će sazvati sastanak visokih ministara čim se vrati u Pariz sutra ujutro, kako bi razgovarali o tome kako da se odgovori na nasilje.

Tokom današnjih protesta „žutih prsluka“ zbog povećanja cena goriva i poreza, na kojima su se pojavili i izgrednici koji su pravili nerede, mnogi automobili su zapaljeni i prevrnuti, razbijani su izlozi prodavnica i uništavani su ulični objekti, preneo je Tanjug.

Uprava pariske policije je saopštila da je na današnjim protestima u Parizu, prema najnovijim podacima, uhapšeno 270 osoba, dok je 110 ljudi povređeno, među kojima 17 policajaca, prenose francuski mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala