Putin: Rusija je zemlja broj jedan u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin osvrnuo se na izjave londonskih vojnih zvaničnika, koji su opasnost od Rusije uporedili s pretnjom koju predstavljaju teroristi.
Britanska vojska - Sputnik Srbija
Britanski general koji je uporedio Rusiju s DAEŠ-om ismejan na društvenim mrežama

„Mislim da takve izjave i druga upoređivanja u kojima se Rusija svrstava u isti red s nekakvim terorističkim organizacijama i tako dalje, treba da ostavimo na savesti onih koji to govore i rade“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija je verovatno zemlja broj jedan kada je reč o doprinosu borbi protiv terorizma.

„Takve izjave su, po pravilu, diktirane željom da se svojim biračima, svom stanovništvu, pokaže čvrst stav ovog ili onog političara, ali sve se to radi s računicom, pre svega, da se dobiju dodatni poeni unutar svoje zemlje“, rekao je Putin. 

On je dodao da očekuje da će Moskva i London, ipak, što je moguće pre uspeti da pronađu put za pozitivan razvoj bilateralnih odnosa.

„Velika Britanija je za nas važan partner, nadamo se da će nekad, a to treba da se desi što je moguće pre, uspeti da prevladamo te teškoće koje postoje u našim odnosima i da uspostavimo trend dobre saradnje u interesu kako Velike Britanije, tako i Ruske Federacije“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala