Srpkinje sjajno otvorile EP u rukometu: Poljska pala u prvom kolu

Pratite nas
Rukometašice Srbije sjajno su započele Evropski šampionat u Francuskoj trijumfom nad reprezentacijom Poljske – 33:26 (13:14).

Srbija je u Nantu odigrala dva totalno različita poluvremena. U prvom delu ništa nije izgledao onako kako treba. Poljakinje su pogađale iz svih pozicija, a Srbiju su u igri održavale Jelena Lavko i Andrea Lekić golovima sa distance.

Poljakinje su u jednom momentu vodile i sa tri gola razlike, a onda se desio preokret. Ključni igrač u tim momentima bila je, još uvek nedovoljno oporavljena Dragana Cvijić, koja je održavala aktivan rezultat za našu reprezentaciju. Ipak, na poluvreme se otišlo sa golom prednosti za Poljakinje.

Nastavak je doneo totalno drugačiju utakmicu u odnosu na prvo poluvreme. Selektor Ljubomir Obradović je sigurno imao šta da kaže srpskim reprezentativkama u poluvremenu, a one su to pretočile u sjajnu odbranu koja je rezultirala još boljim napadima. Igrač preokreta bila je kapiten naše reprezentacije Katarina Krpež-Šlezak, koja je preokrenula rezultat serijom od četiri uzastopna gola. Kapitenskoj igri su se priključile i ostale reprezentativke, a utakmica je rešena sredinom drugog poluvremena kada su se Srpkinje odlepile na šest golova prednosti.

Konačan rezultat 33:26 za reprezentaciju Srbije.

 Od 21 sat se igra drugi duel u našoj grupi u kojem se sastaju Danska i Švedska.

Tri najbolje reprezentacije iz svake od četiri grupe plasiraće se u narednu fazu takmičenja, a u sledećem kolu naša reprezentacija će u nedelju igrati protiv Švedske od 18 sati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala