Neprijatno iznenađenje za Makrona, iznervirani Tramp: Zgode i nezgode lidera G20 (video)

© REUTERS / Pilar OlivaresEl logo del G20 en Argentina
El logo del G20 en Argentina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samit „velike dvadesetorke“, koji danas počinje u Buenos Ajresu, već je obeležila serija nesporazuma. U nezgodnom položaju su se našli predsednik Francuske Emanuel Makron, premijer Španije Pedro Sančez, američki lider Donald Tramp i kineski predsednik Si Đinping.

Predsednik Makron i prva dama Francuske sleteli su sinoć u Buenos Ajres, ali su na aerodromu ostali iznenađeni: niko od zvaničnika ih nije dočekao.

Kako se ispostavilo, došlo je do nesporazuma. Trebalo je da ih dočeka potpredsednica Argentine Gabrijela Miketi, ali kada su joj ljudi iz protokola javili da treba da izađe pred par Makron, Emanuel i Brižit su već sedali u automobil, javila je televizija „Todo noticijas“.

Drugi incident se desio sa španskim premijerom Pedrom Sančezom. Njegov let uopšte nije primećen, jer je iz susednog aviona izlazi predsednik Kine Si Đinping.

I sa Sijem je bilo problema. Argentinska počasna garda je mislila da je prvi kineski činovnik koji je sišao iz predsedničkog aviona upravo šef kineske države. Zbog toga je pozdravna muzika počela pre vremena.

I američki predsednik Donald Tramp je imao priliku da se iznervira. Nije mu se dopao simultani prevod pozdravnog govora argentinskog lidera Maurisija Makrija u predsedničkoj rezidenciji u Buenos Ajresu. Na kraju je američki lider bacio „bubicu“ na pod i izjavio: „Bolje sam vas shvatio na vašem jeziku, nego u prevodu“.

Kao šlag na tortu, kancelarka Nemačke Angela Merkel još uvek nije ni doputovala u prestonicu Argentine, nakon što je sinoć otkriven kvar na njenom avionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala