Priština: Ne znamo ništa o ujedinjenju Mitrovice

Pratite nas
Privremene prištinske institucije zasad ne znaju ništa zvanično o inicijativi predsednika opštine Južne Mitrovice Agima Bahtirija za „ujedinjenje tog i severnog dela“ grada Kosovske Mitrovice, nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosova podneli ostavke.
Srbi s Kosova posle sastanka s Vučićem - Sputnik Srbija
Sastanak Srba s KiM i Vučića: Odgovor na plan o ujedinjenju Mitrovice

Portparol prištinskih institucija Donjeti Gaši izjavio je novinarima da su o toj inicijativi saznali iz medija, te da o tome još nije moglo biti razgovora.

„Ako bude bilo predloga, izaći ćemo sa našim stavom“, rekao je Gaši.

U AKR, stranci šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija, kojoj pripada Bahtiri, kažu da je reč „o individualnoj inicijativi“. 

Prištinski „Ljajmi“ piše da Bahtiri ima za cilj „ujedinjenje severnog i južnog dela grada Mitrovice“.

Bahtiri je ideju o „ujedinjenju Mitrovice“ izneo na svojoj stranici na Fejsbuku, nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine, među kojima je i Goran Rakić, podneli ostavke.

Navodi se da je Bahtiri vanrednu sednicu lokalnog parlamenta sazvao za sutra, a na njenom dnevnom redu će se naći izmena zakona o administrativnim granicama opština.

Pokretanje izmena zakona o administrativnim granicama opština, sa ciljem ujedinjenja Mitrovice, navodi se u pozivu za sutrašnju sednicu, koji je dostavljen medijima.

Član vladajuće DPK Donjet Bislimi rekao je da je reč o ličnoj inicijativi Bahtirija i da će odbornici njegove stranke prisustvovati sutrašnjoj vanrednoj sednici. 

On je kazao i da je takva odluka u nadležnosti vlade.

Bahtiri je juče objasnio da namerava da podnese vladi predlog o izmenama zakona o administrativnim granicama opština.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala