Skandalozni transparent o Amfilohiju i Bećkoviću na protestu u Podgorici (video)

Pratite nas
U Podgorici je večeras održana protestna šetnja pod sloganom „Nikad više 1918.“, koju je organizovala NVO „Dukljani“. Sa skupa je poručeno da se više nikad ne smije desiti da iko u Crnoj Gori slavi izdaju Crne Gore.

Učesnici protesta, njih oko 200, prošetali su od spomenika Svetog Petra Cetinjskog, do zgrade Skupštine Crne Gore. Ispred Skupštine ih je dočekao lider Liberalne partije Andrija Popović. Sa skupa je poručeno da je veleizdaja kada glasaš za nestanak države u kojoj si rođen.

„Tu smo da se poklonimo onima koji nijesu pristali da bez časti umru. Mi ćemo slaviti Božićni ustanak, neka oni slave izdajnike“, poručeno je ispred Skupštine Crne Gore.

Crnogorski parlament - Sputnik Srbija
Usvojena Rezolucija o Podgoričkoj skupštini: Đedovi bi se prevrtali u grobovima

Protest ispred Skupštine podigao je tenzije među poslanicima. Predstavnici Demokratskog fronta tražili su objašnjenje zašto zgrada Skupštine nije zaštićena ogradom, jer se tako radi i tokom protesta majki. Oni su dodali da imaju saznanja da je vlast naredila državnim službenicima da moraju da budu prisutni na tom skupu.

Za poslanike opozicije naročito je bilo sporno to što je na skupu bio istaknut transparent na kojem su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, pjesnik Matija Bećković i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević nazvani „fašistima“.

Iz DPS-a su odgovorili da je riječ o mirnom, legitimnom i ranije najavljenom skupu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala