Tramp zatražio od svojih službi izveštaj o situaciji u Crnom moru

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je u intervjuu „Njujork postu“ rekao da će odluku o tome da li će se sastati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom na samitu G20 u Argentini doneti kada dobije puni izveštaj o situaciji u Ukrajini i u Crnom moru.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Zašto se Tramp predomislio

„Tramp je rekao da će dobiti ’puni izveštaj‘ od saradnika koji se bave pitanjima nacionalne bezbednosti o poslednjim akcijama Rusije na istoku Ukrajine i u Crnom moru i da će nakon toga doneti odluku“, navodi se u tekstu „Njujork posta“.

„Saznaćemo šta se desilo. Nije mi se dopao taj incident i dobićemo izveštaj o tome šta se tamo dešava“, izjavio je američki lider.

U utorak su pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton i portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdili da Tramp računa na bilateralni sastanak sa Putinom na marginama „dvadesetorke“. Međutim, nekoliko sati kasnije Tramp je saopštio da ne isključuje da bi sastanak mogao da bude otkazan zbog situacije u Kerčkom moreuzu.

Predstojeći sastanak G20 će se održati u Buenos Ajresu od 30. novembra do 1. decembra. Kako se očekuje, Tramp će krenuti u Argentinu u četvrtak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala