Peskov otkrio šta će Putin prvo pitati Trampa

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin namerava da sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom u Argentini razgovara o pitanjima strateške bezbednosti, bilateralnim odnosima i regionalnim konfliktima, saopštio je novinarima portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, na sastanku u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Sputnjik saznaje: Sastanak Putina i Trampa 1. decembra u 15.30

Na molbu novinara da prokomentariše kakva pitanja Putin namerava da postavi Trampu, Peskov je rekao: „Pre svega, to su pitanja koja se tiču bilateralnih odnosa“.

„Treba da mislimo kako da počnemo da razgovaramo o strateškoj bezbednosti, bilateralnim odnosima, razoružanju, regionalnim konfliktima“, dodao je portparol Kremlja.

Na pitanje kada i u kakvom formatu će biti održani pregovori, Peskov je izjavio: „Oni će se održati na marginama samita (velike dvadesetorke). Do zatvaranja, do treće radne sednice. Zbog toga su okviri prilično čvrsti“.

„To će biti 1. decembra oko podne (po lokalnom vremenu). Očekujemo da će prvo biti održan kraći (sastanak) — izbor je na šefovima država — razgovor dva predsednika, zatim rusko-američki pregovori koji mogu trajati oko sat vremena“, ukazao je Peskov.

On je dodao i da je Vašington potvrdio sastanak dva lidera na samitu G20.

Samit Grupe dvadeset će se održati u Buenos Ajresu od 30. novembra do 1. decembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala